IT-beveiliging van uw bedrijf

 

IT beveiliging

In de huidige digitale wereld zijn er meer manieren om met uw bedrijf in contact te komen dan ooit tevoren. Dat is goed nieuws voor u als eigenaar van uw bedrijf; het betekent dat er meer manieren zijn om uw klanten te bereiken. Maar het maakt het ook veel moeilijker om die communicatie veilig te houden. Want als u geen veilig systeem hebt om u te beschermen tegen ongewenste of kwaadaardige activiteiten – of de tijd om daar voortdurend op toe te zien – dan kan iedereen op elk moment door die kieren naar binnen sluipen. Het gaat er niet alleen om nieuwsgierige buitenstaanders buiten te houden – een onbeveiligd systeem is net zo gevaarlijk voor de IT-beveiliging van uw bedrijf als een buitenstaander. In dit artikel kijken we naar enkele van de meest voorkomende fouten die bedrijven maken als het gaat om de IT-beveiliging van hun bedrijf en hoe u ze kunt herstellen, zodat u ze de volgende keer niet zelf maakt!

U bent niet up-to-date met uw software.

Bijna elk bedrijf is tegenwoordig afhankelijk van een of andere vorm van software. Of het nu gaat om archivering, boekhouding, salarisadministratie, inventarisatie, personeelsbeheer of onderhoud – de lijst gaat maar door – de kans is groot dat uw bedrijf software gebruikt om een groot deel van de dagelijkse activiteiten uit te voeren. Die software up-to-date houden is ongelooflijk belangrijk als u uw systeem wilt beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Maar te veel bedrijven vergeten dit te doen. Daarom is het zo belangrijk om er als ondernemer voor te zorgen dat alle software in uw bedrijf up-to-date is en dat alle beveiligingspatches zijn toegepast.

Het lijkt misschien een kleinigheid, maar een verouderd systeem kan u blootstellen aan een hele reeks veiligheidsbedreigingen. Want als er een kwetsbaarheid in de software zit, is de kans groter dat hackers uw systeem willen infiltreren. De beste manier om dit probleem te voorkomen is om uw software regelmatig up-to-date te houden – en ervoor te zorgen dat het alle beveiligingspatches heeft die u nodig hebt.

Uw bedrijf scant niet regelmatig op malware.

Uw systeem scannen op malware is net zo belangrijk als uw software up-to-date houden. Nu denkt u misschien dat dit voor de hand ligt, maar veel te veel bedrijven doen het niet. Dat komt omdat ze niet over de juiste tools beschikken om het te doen – en ze hebben er geen tijd voor.

Uw systeem scannen op malware is een goede manier om ervoor te zorgen dat u geen kwaadaardige code op uw systeem gebruikt – en als u iets vindt, kunt u het snel verwijderen en voorkomen dat het zich verspreidt. Maar als u de eerste tekenen van malware wilt opmerken en wilt voorkomen dat hackers uw netwerk infiltreren, moet u er een vast onderdeel van maken. Dat betekent dat u uw systeem regelmatig moet aansluiten op een scanner om er zeker van te zijn dat er geen verborgen bedreigingen op de loer liggen.

U versleutelt niet al uw digitale communicatie.

Als u uw systeem wilt beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, moet u ervoor zorgen dat al uw digitale communicatie wordt versleuteld. Dat klinkt misschien als veel gevraagd, maar het is waar. Waarom? Omdat als er een bedreiging is die kan zoeken naar berichten tussen twee apparaten en een gat in hun systeem kan openen, versleuteling uw systeem zal beschermen.

Maar helaas versleutelen niet veel bedrijven hun communicatie. Het is een van die dingen die heel belangrijk klinken, maar het is niet echt iets waar mensen aan denken, tenzij iemand het ze rechtstreeks vraagt. Daarom versleutelen zoveel bedrijven hun communicatie niet. Het is iets wat ze tot een vast onderdeel van hun dag en hun bedrijfsproces moeten maken om er zeker van te zijn dat ze het goed doen.

Conclusie

Met de opkomst van online winkelen kunnen niet alleen klanten bij u kopen, maar iedereen. Dat betekent dat uw bedrijf zo veilig mogelijk moet zijn als u niet elke keer dat u uw e-mail opent of uw website bezoekt, gehackt wilt worden. Als u ervoor wilt zorgen dat uw bedrijf zo veilig mogelijk is, moet u ervoor zorgen dat uw software up-to-date is, regelmatig scant op malware, alle digitale communicatie versleutelt en regelmatig een back-up van uw gegevens maakt – en dat u dit allemaal regelmatig doet. Zo houdt u uw systeem zo veilig mogelijk tegen bedreigingen van buitenaf.

Er zijn nog veel meer dingen die u kunt doen om uw systeem zo veilig mogelijk te maken. U kunt end-to-end-encryptie gebruiken bij het verzenden en ontvangen van e-mails om uw communicatie privé en veilig te houden. U kunt ook een VPN gebruiken om uw apparaat te beschermen wanneer u verbinding maakt met openbare Wi-Fi-netwerken. Tot slot kunt u er ook voor zorgen dat u uw systeem in de gaten houdt en let op ongewone activiteiten.